INGREDIENTAI: 2 stiklinės perlinių kruopų (virtų)
3 vienetai bulvių (virtų)
1 vienetas svogūnų
0.5 vieneto morkų
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis kario
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną pakepinti keptuvėje ant trupučio aliejaus iki bus gražios auksinės spalvos, tada įdėti kapotą česnaką ir tarkuotą morką, dar porą minučių pakepti.
2.
Virtas bulves, virtas perlines kruopas ir svogūną bei česnaką permalti mėsmale arba sutrinti trintuve, kad gautųsi tokia formuojama kotletukų masė. Gautą masę pagardinti kariu (jis duoda gerą skonį, kiek primenantį mėsos), druska, pipirais ir formuoti kotletukus. Jeigu sunkiai formuotųsi (nutinka, nes kai kurios bulvės mažiau krakmolingos), į masę galima papildomai įdėti šiek tiek miltų arba krakmolo.
3.
Kotletus apvolioti miltuose (arba džiūvėsėliuose) ir kepti įkaitintame aliejuje, apkepant iš abiejų pusių iki bus gražiai rusvos spalvos.