INGREDIENTAI: 500 gramų vištienos kaulų
3 vienetai bulvių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
5 šaukštai miežinių kruopų
1 pundelis petražolių (smulkintų)
2 litrai vandens
2 vienetai lauro lapų
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Svogūną nulupame, supjaustome į kelias dalis.
2.
Vištienos kauliukus užpilame vandeniu, dedame supjaustytą svogūną, lauro lapus, beriame druską, pipirus ir užkaičiame sultinį virti. Užvirus, susidariusias putas nugriebiame. Sultinį verdame apie 30 min. Sultinį perkošiame.
3.
Bulves ir morką nuskutame. Bulves supjaustome kubeliais, morką griežinėliais.
4.
Į sultinį beriame daržoves, kruopas. Užkaičiame sriubą virti. Verdame apie 30 min.
5.
Pabarstome smulkintomis petražolėmis.