TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Gilvinas Tauras Celestinas
Ėčpočmakai - trikampės bandelės su mėsa
Ėčpočmakai - trikampės bandelės su mėsa

Porcijų skaičius: 20


INGREDIENTAI:
Tešlai:
850 gramų miltų
500 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
70 gramų sviesto
7 gramai sausų mielių
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
Įdarui:
500 mililitrų mėsos sultinio
400 gramų mėsos
2 vienetai bulvių (žalių, didelių)
2 vienetai svogūnų
šiek tiek pipirų
šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į šiltą pieną suberti mieles, druską ir cukrų, įmušti 2 kiaušinius ir išmaišyti. Supilti aliejų, tirpintą sviestą, suberti miltus ir užminkyti tešlą. Tešla turi būti elastinga ir minkšta. Palikti tešlą pastovėti 2 valandoms.

2.
Mažais kubeliais supjaustyti mėsą, bulves, svogūną, berti druskos ir pipirų, išmaišyti.

3.
Tešlą padalinti į 20 vienodo dydžio gabaliukų. Kiekvieną pakočioti tarp delnų į kamuoliuką, suploti ir pakočioti į paplotėlį. Į paplotėlio vidurį dėti įdaro. Pakelti tris paplotėlio kraštelius ir juos suspausti (sugnybti) tarpusavyje, suformuojant trikampį pyragėlį su skylute viduryje (kaip nuotraukoje). Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.

4.
Orkaitę įkaitinti iki 200 C laipsnių, pyragėlius kepti 5 minutes, po to temperatūrą sumažinti iki 170 C laipsnių ir kepti dar 20 minučių. Ištraukus iš orkaitės aptepti kiaušiniu, pripilti į skylutes, kiek telpa, sultinio ir dar kepti 15 - 20 minučių.




admin · 2021-06-13 03:00 · 258 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt