TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Gilvinas Tauras Celestinas
Orkaitėje keptų obuolių sūris
Orkaitėje keptų obuolių sūris



INGREDIENTAI:
3.5 kilogramo obuolių (geriausiai antaninių)
300 gramų cukraus
1 vienetas citrinų (galima ir nedėti)
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Obuolius supjaustome smulkiais gabaliukais (nuo standžių obuolių žievelės nulupti nebūtina, ji turėtų suvirti, bet jei naudojate pagulėjusius irpasiraukšlėjusius obuolius, žievelę reikėtų nulupti). Obuolių gabaliukus užberiame cukrumi, supilame vienos citrinos sultis (jos padeda obuoliams išsaugoti gražesnę spalvą). Indą su obuoliais pridengiame ir paliekame parai pastovėti, kad išsiskirtų sultys.

2.
Po paros skystį nuo obuolių nupilame, užkaičiame ir paverdame, kol jo liks maždaug trečdalis. Į jį įmaišome obuolius ir sudedame į orkaitei tinkamą puodą (krauname ne iki pat viršaus, kokius 3/4 puodo tūrio, kad kepant nesitaškytų). Puodą uždengiame dangčiu ir kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 1-1,5 valandos. Kas 15-20 min. vis pamaišome.

3.
Puodą ištraukiame iš orkaitės, atidengiame ir ant nedidelės ugnies paverdame dar apie 30 min. iki kol tyrė visiškai sutirštės. Ar tyrė tinkamos konsistencijos patikrinkite taip - perbraukus per tyrę šaukštu, brūkšnys turi kurį laiką matytis, masė iš karto nesubėga į puodo centrą. Prieš virimo pabaigą suberkite cinamoną ir vanilinį cukrų.

4.
Masę sudėkite į sudrėkintą sūrmaišį (arba į kepimo popieriumi išklotą skardelę). Palaikykite sūrmaišyje apie parą, kad sūris atvėstų, sutvirtėtų ir truputį apdžiūtų.

5.
Tada sūrį ištraukite iš maišo ir 2 - 4 valandas, padėję ant grotelių, padžiovinkite iki 60°C įkaitintoje orkaitėje šiek tiek pravertomis durelėmis.

6.
Apdžiovintą sūrį suvyniokite į švarias natūralaus audinio skiautes ir toliau palikite džiūti šiltoje ir sausoje vietoje.

7.
Kuo ilgiau sūris gulės, tuo tamsesnis, kvapnesnis ir sodresnio skonio jis bus.




admin · 2021-06-12 18:00 · 254 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt