INGREDIENTAI: Tešlai:
125 g sviesto
60 g cukraus pudros
2 kiaušinių tryniai
1 šaukštelis vanilinio cukraus
200 g miltų
Margarinas ir miltai (truputį, formai patepti)
Varškės įdarui:
125 g migdolų
125 g cukraus pudros
2 šaukšteliai krakmolo
250 g liesos varškės
2 kiaušinių baltymai
350 g vyšnių
2 šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš nurodytų produktų užminkyti tešlą, suvynioti į foliją ir valandai dėti į šaldytuvą. Migdolus sugrūsti, sumaišyti su cukraus pudra, krakmolu. Sudėti varškę ir mediniu šaukštu trinti, kol pasidarys vientisa masė. Kiaušinių baltymus plakti, kol suputos, ir atsargiai įmaišyti į masę. Vyšnias nuplauti ir išimti kauliukus (tinka ir šaldytos). Tešlą iškočioti ir iškloti kepimo skardą, išteptą margarinu ir pabarstyta miltais. Kraštelius gražiai apipjauti. Tešlą subadyti šakute. Kepti 200 laipsnių orkaitėje 15 min. Varškės masę sudėti į apkepusį pagrindą. Aptepti grietine ir išdėlioti vyšnias. Šauti į orkaitę ir kepti 20 min. Patiekti gausiai pabarsčius cukraus pudra. Skanaus!