INGREDIENTAI: 1 indelį žaliųjų alyvuogių (150 g)
2 riekės "Virtuvės mitų griovėjų" juodos duonos
2ų vidutinių pomidorų
1 ryšelį salotų lapų
0,5 ryšelio svogūnų laiškų
Krapų
50 g ožkos sūrio su prieskoniais
Citrinos (papuošimui)
Alyvuogių aliejaus
Druskos, juodų maltų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite mažomis skiltelėmis, salotų lapus nuplaukite ir supjaustykite, taip pat krapus, svogūnų laiškus susmulkinkite. Viską dėkite į salotinę, kartu su alyvuogėmis. Alyvuogių aliejų išmaišykite su druską ir juodais maltais pipirais ir apšlakstykite salotas, ant viršaus salotų padėti ožkos sūrio. Papuošti citrinų griežinėliais. Skanaus. Juodą Biržų duoną paskrudinti tosteryje, supjaustyti trikampiukais ir pateikti su gaiviomis salotomis. (galima šiek tiek patepti ožkos sūrio ant Biržų duonos, kas mėgsta).