INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių baltymų
2 vienetai kiaušinių trynių
40 gramų cukraus
30 gramų miltų
20 gramų pieno
10 gramų aliejaus
1 šaukštelis acto
pagal skonį vanilės esencijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
2.
Trynius sumaišyti su pienu ir miltais. Supilti vanilę, išmaišyti.
3.
Nuolat maišant, supilti aliejų.
4.
Į kiaušinių baltymus įpilti actą ir plakti, kol suputos. Toliau plakant per kelis kartus sudėti cukrų. Plakti iki baltymai bus standūs (apvertus dubenį turėtų neiškristi).
5.
Į trynių mišinį įdėti šaukštą plaktų baltymų ir gerai išmaišyti. Sudėti likusius baltymus ir labai atsargiai išmaišyti. Tešlą sudėti į konditerinį maišelį ir nukirpti kamputį.
6.
Ant nedidelės kaitros įkaitinti keptuvę (kaitrumo skalėje iš 10 balų būtų kokie 2-3 balai). Patepti aliejumi.
7.
Konditeriniu maišeliu dėtįi tešlos, kraunant bokštelį. Uždengti dangčiu ir kepti apie 8-9 minutes, kol sutvirtės. Tada atsargiai apversti ir vėl kepti 5-7 minutes.
8.
Patiekti su mėgiamais priedais (pvz. uogiene, plakta grietinėle, šviežiomis uogomis).
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.