INGREDIENTAI: 500 gramų mėsos
2 stiklinės ryžių
3 vienetai svogūnų
3 vienetai morkų
2 pakeliai lavašo
150 gramų razinų
100 mililitrų aliejaus
100 gramų sviesto
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ryžius apvirti.
2.
Mėsą supjaustyti mažais gabalėliais, svogūną susmulkinti, morkas sutarkuoti. Viską pakepinti keptuvėje ir sumaišyti su ryžiais. Galiausiai sudėti razinas.
3.
Molinį indą iškloti sviestu. Iš lavašo išpjauti indo dugno dydio apskritimą ir dėti į indą. Lavašą supjaustyti juostomis ir apdėlioti indo šonus, kad juos iš vidaus uždengtų, juostos turėtų būti kiek ilgesnės, ir nukarti iš indo iį išorę. Sudėti ryžių masę, užkloti nukarusiomis lavašo juostomis ir uždengti dar vienu lavašu, apkamšyti. Aptepti sviesti. Indą uždengti dangčiu.
4.
Kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 1 valandą 40 minučių.