TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-04-26 22:30
Skruzdėlynas įdomiau

Porcijų skaičius: 15


INGREDIENTAI:
200 gramų grietinės (riebios)
100 gramų grikių miltų
100 gramų kvietinių miltų
100 gramų medaus (naudojau su šermukšniais)
2 vienetai kiaušinių
1 gramas malto kardamono
šiek tiek rudojo cukraus (arba paprasto cukraus)
šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušiniai išplakami su kardamonu. Plakinys įmaišomas į grikių miltus.

2.
Beriama šiek tiek rudojo cukraus, dedama grietinė ir išmaišoma.

3.
Dedami kvietiniai miltai ir užminkoma prie rankų nelimpanti tešla.

4.
Išminkyta tešlą suvyniojama į maistinę plėvelė ir pamušama kočėlu, kad prisisotintų oro (kaip tai daroma, žiūrėkite video recepte).

5.
Tešla dedama į šaldytuvą ir šaltai ir laikoma bent 2 valandas.

6.
Tešla plonai iškočiojama, subadoma specialiu įrankiu arba šakute ir supjaustoma siauromis juostelėmis.

7.
Juostelės verdamos iki 180-200 laipsnių įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduoja.

8.
Išvirusios dedamos ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių.

9.
Medus pakaitinamas keptuvėje arba prikaistuvyje ant nedidelės ugnies, kol suskystėja.

10.
Iškeptos juostelės sudėliojamos gražiai bokšto pavidalu ir apšlakstomos medumi.

11.
Skruzdėlyną dar tinka pabarstyti skrudintais lazdyno riešutais.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.


Šiam skruzdėlynui gaminti naudojau medų, gardintą džiovintais šermukšniais, nes jis turi lengvos rūgštelės, kuri skruzdėlynui labai tinka. Džiovintais vaisiais gardinto medaus rasite didesniuose prekybos centruose arba sveiko maisto parduotuvėse. Žinoma, tinka ir paprastas medus - galite jį paskaninti šlakeliu citrinos sulčių ar mėgiamais prieskoniais.




admin · 2021-04-17 03:00 · 260 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt