TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-03-29 17:07
Kalėdinis tortas
Kalėdinis tortas



INGREDIENTAI:
600 g sviesto
800 g kvietinių miltų
1 stiklinės grietinės
9 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
1 puodelis cukraus
0,5 puodelio cukraus pudros
1 pakelio vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

Į miltus sudėti pusę pjaustyto sviesto ir kapoti peiliu, kol sviestas apsivels miltais ir pasidarys maži trupiniai. Supilti grietinę, įmušti kiaušinį, įberti druskos ir viską išminkyti iki vientisos masės. Tešla turi nebelipti prie rankų. Dėti į maišelį ir parai padėti į šaldytuvą. Kitą dieną tešlą padalinti į 10 vienodų gabaliukų. Kočioti ant miltais pabarstyto stalo kuo ploniau (lakštai turi būti beveik permatomi), dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, gerai subadyti šakute, kad kepant nesusidarytų pūslės. Kepti 200 laipsnių temperatūroje 5 minutes. Ant karšto lakšto dėti  lėkštę ir apipjaustyti kraštus. Galiukai bus sumalami ir naudojami tortui puošti. Taip iškepame visus lakštus. Paliekame atvėsti. Kremas: kiaušinius, kaitinant, gerai išplakti. Puodą su kiaušiniais įstatome į didesnį puodą su vandeniu, kurį užverdame tam, kad neapsinuodytume žalių kiaušinių kremu. Supilame cukrų ir plakame, kol pradės putoti. Kremas turi būti šiltas, bet ne karštas. Procesas vyksta apie pusvalandį. Vėliau išsukame likusį sviestą su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, supilame kiaušinių masę ir plakame kremą. Tada dėti po vieną lakštą ir tepti kremu. Nespausti! Viršutinis sluoksnis turi būti su  kremu. Juo aptepame ir torto šonus bei dedame nakčiai į šaldytuvą. Skanaus!




admin · 2021-04-16 12:00 · 296 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt