TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Be tvarkos gyvensi - ne laiku pasensi
Salotos su briuselio kopūstais, obuoliais ir graikiniais riešutais
Salotos su briuselio kopūstais, obuoliais ir graikiniais riešutais

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
500 gramų briuselio kopūstų
300 gramų lapinių kopūstų
2 vienetai obuolių (raudonųjų)
200 mililitrų graikinių riešutų
100 mililitrų alyvuogių aliejaus
100 mililitrų džiovintų spanguolių
2 vienetai svogūnėlių (valgomųjų)
3 šaukštai obuolių acto
2 šaukšteliai kario prieskonių (naudojome "Santa Maria")
1 šaukštelis aitriųjų paprikų dribsnių (naudojome "Santa Maria")
1 šaukštelis pipirų (naudojome "Santa Maria" Tellicherry)
1 šaukštelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.

2.
Briuselinius kopūstus nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite ant kepimo skardos. Sumaišykite juos su aliejumi ir druska. Kepkite apie 15 minučių arba kol briuseliniai kopūstai suminkštės ir gražiai apskrus.

3.
Lapinį kopūstą nuplaukite ir suplėšykite gabalėliais. Dėkite į gerai įkaitintą keptuvę ir pakepinkite aliejuje, pagardinkite druska.

4.
Obuolius supjaustykite skiltelėmis ir pakepinkite aukštoje temperatūroje su trupučiu aliejaus. Pabaigoje sudėkite karį ir druską.

5.
Graikinius riešutus pakepinkite orkaitėje 150  °C temperatūroje, kol jie įgaus auksinį atspalvį.

6.
Iš smulkiai supjaustytų valgomųjų svogūnėlių, aitriųjų paprikų dribsnių, alyvuogių aliejaus, obuolių sidro acto, juodųjų pipirų ir druskos paruoškite padažą.

7.
Salotas sudėkite į dubenį ir užpilkite padažą, suberkite graikinius riešutus ir džiovintas spanguoles.


Patarimai:

Jei į salotas įdėsite kepinto halumio, jos bus dar sotesnės.



Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.



admin · 2021-04-15 09:00 · 292 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt