TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Jūros neperbrisi, kalno neperkasi
Moliūgo ir avinžirnių humusas
Moliūgo ir avinžirnių humusas

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1.5 stiklinės avinžirnių (virtų)
250 gramų moliūgų
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai sezamų pastos tahini (nebūtina)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis kumino
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių (nebūtina)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išskobkite moliūgo sėklas ir minkštimą (bet moliūgo nelupkite), moliūgą supjaustykite stambiais gabalais, apšlakstykite trupučiu aliejaus ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes, iki moliūgas suminkštės. Iškepus leiskite gabaliukams truputi pravėsti ir tada nulupkite moliūgo žievelę.

2.
Į virtuvės kombaino indą sudėkite avinžirnius, moliūgą, česnakų spaustuve įspauskite nuluptas česnako skilteles, sudėkite tahini, citrinos sultis ir prieskonius. Viską sutrinkite iki vientisos kreminės konsistencijos.

3.
Supilkite alyvuogių aliejų ir gerai išmaišykite (maišykite jau ranka, kad aliejus neapkarstų). Paragaukite ir pagal skonį įdėkite druskos ir šiek tiek pipirų. Jeigu trūksta rūgštelės ar jaučiasi per daug moliūgo saldumo, įpilkite dar citrinos sulčių. Jeigu norisi aštriau, įdėkite dar aitriosios paprikos. Jeigu norisi skystesnio humuso, galite įpilti dar alyvuogių aliejaus arba tiesiog truputį vandens. Mėgaukitės!




admin · 2021-03-24 18:00 · 257 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt