INGREDIENTAI: 1 kilogramas lydekos filė
3 vienetai morkų (vidutinių)
2 vienetai svogūnų (vidutinių)
2 vienetai kiaušinių
4 šaukštai maltų džiūvėsėlių (galima keisti batonu mirkytu piene)
1 šaukštelis himalajų druskos
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek muskato drožlės
šiek tiek aliejaus (kepimui)
šiek tiek miltų (apvoliojimui)
Padažui:
800 mililitrų kokosų pieno (2 indelių)
3 šaukštai kaparėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Lydekos file permalame mėsmale 2-3 kartus.
2.
Svogūnus smulkiai supjaustome. Morkas sutarkuojame.
3.
Keptuvėje su aliejumi pakepiname svogūnus ir morkas. Atvėsiname.
4.
Į maltą žuvį beriame prieskonius, džiūvėsėlius, sudedame keptas daržoves, įmušame kiaušinius, gerai išmaišome.
5.
Drėgnais delnais iš žuvies masės gnybiame gabalėlį. Iš jo tarp delnų suformuojame paplotėlį. Kiekvieną apvoliojame miltuose.
6.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Maltinukus apkepame iš abiejų pusių.
7.
Į kitą švarią keptuvę dedame maltinukus, supilame kokoso pieną, sudedame kaparėlius ir troškiname apie 40 min ant silpnos ugnies.
8.
Tiekiame su bulvių koše, ryžiais, makaronais ar/ir su daržovių salotomis.