INGREDIENTAI: Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
230 mililitrų pieno
230 mililitrų miltų
100 gramų sviesto
Kremui:
200 gramų varškės
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
1 stiklinė cukraus
1 sauja vyšnių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą sudėkite sviestą, supilkite pieną ir maišant užvirinkite. Po truputį suberkite miltus ir maišykite šaukštu, kol masė atšoks nuo puodo šonų. Nukelti puodą nuo viryklės ir šiek tiek atvėsinti. Po vieną mušti kiaušinius ir mediniu šaukštu gerai išsukti.
2.
Skardą ištiesti kepimo popieriumi ir ant skardos su šaukštu dėti po nedidelį gabaliuką tešlos.
3.
Kepti įkaitintoje iki 220 C temperatūros orkaitėje apie 20 min. arba, kol gražiai paruduos. Atvėsinkite.
4.
Kremui vyšnias, išėmus kauliukus, sutrinti smulkintuvu iki vientisos masės.
5.
Varškę gerai ištriname su cukrumi. Grietinėlę išplakame, sudedame vanilinį cukrų, ištrintą varškę, sutrintas vyšnias ir gerai išplakame iki vientisos masės. Masę sudedame į konditerinį švirkštą.
6.
Atvėsus eklerams, prapjauname apačia ir su konditeriniu švirkštu pripildome kremo.