INGREDIENTAI: 600 g vištienos krūtinėlės
150 g rūkytos šoninės
2 v. š. grūdėtų garstyčių
2 v. š. medaus
2 v. š. citrinų sulčių
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištieną supjaustyti juostelėmis, pabarstyti trupučiu druskos, sumaišyti su medumi (jeigu jis kietas, truputį pašildyti) ir citrinų sultimis. Palikti bent valandėlę pasimarinuoti (galima palikti ir per naktį). Šoninę supjaustyti plonais griežinėliais. Kiekvieną vištienos juostelę apvynioti šoninės griežinėliu ir aptepti trupučiu grudėtų garstyčių. Kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus. Arba, jeigu labai skubate, galima kepti ir keptuvėje, gražiai apkepant iš visų pusių.