INGREDIENTAI: 700 gramų bulvių
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų (mažo)
50 gramų fermentinio sūrio
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nuskusti ir sutarkuoti smulkia tarka. Nusunkti.
2.
Svogūną sutarkuoti arba labai smulkiai supjaustyti.
3.
Į bulvių ir svogūno masę įmušti kiaušinį, pagardinti druska ir pipirais. Išmaišyti.
4.
Į masę stambiai įtarkuoti sūrį ir dar kartą išmaišyti.
5.
Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinti šiek tiek aliejaus. Kiekvienam blyneliui į keptuvę dėti po šaukštą masės ir kepti iš abiejų pusių, kol apskrus. Skanaus!