INGREDIENTAI: 3 stiklinės miltų
1 stiklinė vandens (verdančio)
5 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus persijoti, įdėti žiupsnelį druskos, pilti aliejų ir išmaišyti. Supilti ką tik užvirintą vandenį ir greitais judesiais išmaišyti tešlą. Palikti kelias minutes atvėsti, tuomet išminkyti.
2.
Gnybti tešlos kamuoliukus ir juos labai plonai iškočioti. Formavimui galite naudoti specialią formą arba išpjauti apskritimus stikline. Į kiekvieną dėti įdaro ir formuoti koldūnus.
3.
Įdarui paprastai renkuosi maltą vištieną, pagardintą trupučių druskos ir pipirų bei kapotomis šviežiomis žoelelėmis. Taip pat galima ruošti su kitokia mėsa ar varške.
4.
Tiek šviežius, tiek šaldytus dedu į verdantį vandenį ir verdu 5-7 minutes.