TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Jūros neperbrisi, kalno neperkasi
Drėgnas apelsininis aguonų keksas
Apelsininis aguonų keksas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
300 gramų miltų
250 gramų pieno
220 gramų cukraus
200 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių
120 gramų aguonų
4 šaukštai apelsinų sulčių
1 šaukštas vanilės ekstrakto
1 šaukštas apelsino žievelės
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 180 - 190 C laipsnių temperatūros. 24 cm skersmens kekso formą su skyle viduryje ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais.

2.
Nedideliame puodelyje pakaitinti pieną ir aguonas tol, kol pienas beveik užvirs. Nuėmus nuo ugnies atidėti į šalį, kol atvės.

3.
Sviestą su cukrumi išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius.

4.
Į kitą dubenį išsijoti miltus ir kepimo miltelius, įberti žiupsnelį druskos. Sausą miltų mišinį ir aguonų masę dalimis įmaišyti į sviesto plakinį. Supilti vanilę, apelsino žieveles ir apelsinų sultis. Viską atsargiai išmaišyti. Paruoštą tešlą supilti į formą.

5.
Kepti ~50-60 min., kol medinis pagaliukas ištrauktas iš pyrago bus švarus.

6.
Iškepusiam keksui leidžiame šiek tiek atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsiname ant grotelių..

7.
Palaikius jį per naktį sandariame inde, keksas bus skanesnis, subrendęs.




admin · 2021-03-17 03:00 · 256 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt