INGREDIENTAI: 600 gramų upėtakio
200 gramų kuskuso
400 gramų konservuotų žirnelių
100 gramų šaldytų daržovių
0.5 vieneto svogūnų
150 gramų sviesto
300 mililitrų žuvies sultinio
500 mililitrų daržovių sultinio
150 mililitrų balto sauso vyno
50 gramų parmezano sūrio (tarkuotas)
1 šaukštelis raudonėlio
1 saujelė petražolių
3 vienetai citrinų
3 skiltelės česnako
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kuskuso rizoto gaminimas: supjaustytus kubeliais svogūnus lengvai apkepti svieste ir įpilti baltą sausą vyną bei nugarinti. Nugarinus vyną, sudėti išvirtą kuskusą bei žalius žirnelius ir šaldytų daržovių mišinį. Viską užpilti nedideliu kiekiu sultinio ir užvirti. Į paruoštą rizotą įdėti šviežio sviesto bei tarkuoto parmezano sūrio. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Kruopščiai išmaišyti.
2.
Upėtakio paruošimas: nuvalytą ir nuplautą upėtakį pabarstyti šviežiomis žolelėmis ir susmulkintais česnakais. Iš balto vyno, citrinos sulčių ir aliejaus paruošti mišinį marinatui. Šiuo marinatu užpilti žuvį ir palikti šaldytuve 6 valandoms. Išimti žuvį, pašalinti marinato perteklių, pasūdyti, pabarstyti pipirais, apibarstyti miltais ir apkepti iki auksinės spalvos.
3.
Padažo gaminimas: iškepus žuvį, nupilti aliejaus perteklių, įpilti vyno ir nugarinti. Įpilti žuvies sultinio ir trumpai pavirti. Tada įdėti sviesto ir virti kol padažas įgaus atitinkamą konsistenciją. Pagardinti pagal skonį druska, pipirais ir citrinų sultimis. Iškeptą žuvį patiekti ant kuskuso rizoto, arba šalia ant padažo. Skanaus.