INGREDIENTAI: Pyragui:
1 kiaušinio trynio
170 g cukraus
100 g sviesto
100 g grietinės
0,5 arbatinio šaukštelio Santa Maria kepimo miltelių
2 puodelių miltų
1 arbatinį šaukštelį Santa Maria vanilinio cukraus, lašelį migdolų esencijos
Įdarui naudosime:
2-3 šaukštai abrikosų arba persikų džemo
100 g sviesto
100 ml grietinėlės
100 g cukraus
300 g įvairiausių riešutų (gali būti migdolai, graikiški, lazdyno, pistacijų, anakardžių riešutai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinio trynį išsukame su cukrumi. Pilame išlydytą sviestą, dedame grietinę, viską išmaišome. Suberiame miltus ir kepimo miltelius...minkome. Jei trūksta miltų pridedame tiek, kad tešlą būtų įmanoma kočioti. Tešlą dedame į šaldiklį pusvalandžiui.Tešlą iškočiojame, tiesiame į skardą ir šauname į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių) 10 minučių. Kol tešla šiek tiek pakils pasiruošiame karamelinį riešutų įdarą. Riešutus reikia užpilti šlakeliu romo ir leisti bent pusvalandžiui pamirkti. Tuo metu, kai virtuvė po truputį pildosi nuostabiausiais kvapais keptuvėje išlydome sviestą, supilame cukrų ir kepiname, kol masė ims ruduoti. Tuomet supilame grietinėlę smarkiai maišydami, kad neliktų gumuliukų, truputį pakaitinus supilame įmirkusius riešutus. Mmmm, įspėju nepradėkite kabinti šios nuostabiai kvapnios masės, neliks pyragui. Išsitraukiame tešlą iš orkaitės, ją patepame džemu ir užpilame karamelės, riešutų ir romo masę. Kepame, kol pyrago viršus ims ruduoti (apie 20-25 min).