INGREDIENTAI: Tešlai:
580 gramų miltų
300 mililitrų vandens (šilto)
50 mililitrų aliejaus
42 gramai šlapių mielių
2 šaukšteliai druskos
0.5 šaukštelio cukraus
Pertepimui:
120 gramų sviesto
3 skiltelės česnako
pagal skonį džiovinto raudonėlio
pagal skonį džiovintų bazilikų
pagal skonį džiovintas rozmarinas
pagal skonį krapų
Įdarui:
125 gramai mocarela sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šiltą vandenį sumaišyti su cukrumi, įtrupinti mieles ir palikti 10 minučių pastovėti. Po to įpilti aliejų, suberti druską, miltus ir užminkyti tešlą.
2.
Dubenį sutepti aliejumi, įdėti tešlą, uždengti rankšluosčiu ir palikti, kad pakiltų apie 50 minučių šiltoje vietoje.
3.
Sviestą ištirpinti, įspausti česnaką ir įmaišyti žoleles.
4.
Iškilusią tešlą iškočioti į maždaug 59 - 48 centimetrų stačiakampį, sutepti sviestu su žolelėmis ir česnaku, supjaustyti maždaug 5 centimetrų storio juostelėmis, jas sulankstyti kaip armoniką ir dėti į torto formą, išklotą kepimo popieriumi.
5.
Vėl uždengti rankšluosčiu ir palikti kilti apie 25 - 30 minučių šiltoje vietoje. Prieš kepant į tarpus sudėti griežinėliais supjaustytą mocarelos sūrį.
6.
Kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 30 - 35 minutes.