INGREDIENTAI: 275 g sviesto, kambario temperatūros
120 g cukraus
245 g kvietinių miltų "Ekstra"
145 g kukurūzų miltų
100 g spanguolių, džiovintų, smulkintų
Truputį vanilės esencijos
Cukraus pudros, pabarstymui
Spanguolės, smulkintos, džiovintos, 100 gramų
Vanilės, esencija, 5 pagal skonį
Cukraus pudra, pabarstymui
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą išsukti iki purumo su cukrumi. Persijotus miltus, druską bei vanilę palaipsniui įmaišyti į sviestinę masę. Suberti smulkintas spanguoles, viską gerai išmaišyti, suformuoti rutulį, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 1 valandai. Tešlą iškočioti į 3 - 4 cm storio lakštą, išspausti norimos formos sausainėlius, sudėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepti 160°C orkaitėje apie 15-20 minučių. Sausainiai turėtų būti šviesios spalvos, neperkepę. Sausainius pabarstyti cukraus pudra.