INGREDIENTAI: pagal poreikį uogų
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
140 gramų kvietinių miltų
130 gramų sviesto
80 gramų medaus
70 gramų cukraus pudros
30 mililitrų pieno
1 šaukštas citrinos žievelės (tarkuotos)
7 gramai kepimo miltelių
Sulaistymui:
100 mililitrų vandens
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas cukraus pudros
Kremui:
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų maskarponės sūrio
120 gramų cukraus pudros
1 šaukštelis vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitui dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, cukraus pudrą.
2.
Į kitą dubenį įmušame kiaušinius, dedame medų ir plakame elektriniu plakikliu iki standžių, baltų putų.
3.
Į plakto kiaušinio masę suberiame miltų mišinį ir mentele lėtai maišome iki vientisos konsistencijos tešlos be miltų gumulėlių. Pilame pieną ir gerai išmaišome.
4.
Ištirpiname sviestą ir taip pat supilame į tešlą, gerai išmaišome.
5.
Nutarkuojame apie pusę citrinos ir žievelę įmaišome į tešlą. Tešlą pilame į pasirinktą kepimo indą (aš naudojau apvalų 30 cm skersmens kepimo indą).
6.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Patikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigti ir ištraukti, jei ištrauktas iešmelis sausas, biskvitas iškepė. Jeigu aplipęs tešla - kepti dar 5 - 7 minutes ir vėl tikrinti. Pyragas nepakyla labai daug, tai neišsigąskite. Iškepusį biskvitą paliekame visiškai atvėsti.
7.
Kremui elektriniu plakikliu išplakti grietinėlę, sūrį, vanilę, cukraus pudrą iki standžios konsistencijos kremo.
8.
Sulaistymui sumaišome vandenį su citrinų sultimis ir šaukštu cukraus pudros.
9.
Atvėsusį biskvitą subadome mediniu pagaliuku. Aplaistome biskvitą sirupu. Konditeriniu maišeliu spaudžiame kremo kauburėlius ant biskvito, padarome gana storą sluoksnį kremo. Papuošiame norimomis šviežiomis uogomis.
Patarimai:
•
Man liko nemažai kremo, tad likusį kremą sumaišiau su smulkintomis uogomis ir užšaldžiau. Išėjo nuostabaus, tikro plombyro skonio ledai.