INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių
185 gramai kvietinių miltų
185 gramai cukraus
145 mililitrai vandens
70 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1.5 šaukštelio želatinos milteliai (pudros formos arba agaro)
0.5 šaukštelio druskos
pagal skonį vanilės ekstrakto (arba citrinos žievelės, romo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį suberti miltus, kepimo miltelius, druską, želatiną ir cukrų, išmaišyti.
2.
Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų į atskirus dubenėlius.
3.
Baltymus išplakti iki purių putų, bet ne iki standžių, nes kitaip bus sunkiau įmaišyti į tešlą.
4.
Į dubenį su tryniais supilti aliejų, vandenį ir išplakti.
5.
Į dubenį su miltų mišiniu po truputį vis maišant pilti trynių masę, tuomet įmaišyti baltymus.
6.
Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi, kraštų nereikia nei kloti kepimo popieriumi, nei tepti riebalais.
7.
Kepti įkaitintoje iki 160 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 - 50 minučių.
8.
Iškepusį biskvitą atvėsinti kepimo formoje, vėstant biskvito kepurėlė kiek pakris jos nereikės nupjauti. Kai biskvitas atvės, peiliu atskirti nuo kepimo formos kraštų ir išimti. Biskvitą perpjauti į kelias dalis ir pertepti mėgstamu kremu.
Patarimai:
•
Aš pertepiau šiuo pertepimu: į plaktą grietinėlę įbėriau šaukštą cukraus, saują aviečių bei šokolado.
•
Vanduo tinka tiesiog geriamasis, jei geriate iš vandentiekio, tad puikiai tiks ir receptui.
•
Želatinos milteliai padeda surišti aliejų ir vandenį kartu. Galite tam naudoti ir agarą, plačiau apie tai kaip jį naudoti galima rasti čia.