TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Juodai baltas tinginys

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
1 sluoksnis:
200 gramų sausainių (naudojau Gaidelio kondensuoto pieno skonio)
200 gramų varškės 9%
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų kondensuoto pieno, saldinto
50 gramų džiovintų spanguolių (nebūtina)
2 sluoksnis:
200 gramų sausainių
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto (naudojau Gaidelio karamelinius)
100 gramų sviesto
2 šaukštai kakavos
50 gramų riešutų (nebūtina)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia ruošiame baltą varškės tinginio sluoksnį. Jam skirtus sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais.

2.
Džiovintas spanguoles užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame pastovėti 5 minutes, kad suminkštėtų. Nusunkiame.

3.
Varškę, minkštą kambario temperatūros sviestą ir kondensuotą pieną sudedame į dubenį. Elektriniu trintuvu sutriname iki glotnios masės.

4.
Varškės kremą sumaišome su sausainiais ir džiovintomis spanguolėmis. Sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą formą ir šaukštu arba mentele gerai suspaudžiame, jog neliktų tarpų. Padedame į šaldytuvą, kol ruošime antrą sluoksnį.

5.
Ruošiame antrą tinginio sluoksnį (juodąjį). Jam skirtus sausainius smulkiai sulaužome. Riešutus pasmulkintame ir sumaišome su sausainiais.

6.
Į prikaistuvį dedame sviestą ir ištirpiname ant vidutinės ugnies. Supilame kondensuotą pieną, suberiame kakavą ir maišydami kaitiname ant nedidelės ugnies iki masė taps vientisa ir truputį sutirštės.

7.
Karštą kakavinę masę pilame ant sausainių ir gerai išmaišome, jog visi sausainiai tolygiai pasidengtų. Sukrečiame į formą ant varškės tinginio sluoksnio, standžiai suspausdam, jog neliktų tarpų.

8.
Tinginį padedame į šaldytuvą 5-6 valandoms (arba nakčiai). O tada pjaustome ir skanaujame!


Patarimai:

Jeigu norite, kad tinginys būtų švelniau saldus, į varškės kremą kondensuoto pieno galite nedėti. Jį pakeiskite kupinu šaukštu grietinės (arba graikiško jogurto) ir trupučiu cukraus arba kitokio saldiklio (jo pakaks labai nedaug).


Spanguolės ir migdolų riešutai suteikia tinginiui daugiau skonio, spalvingumo bei lengvo traškumo, bet spanguoles drąsiai galite keisti abrikosais, vyšniomis, o migdolus - lazdyno, graikinais ar karijų riešutais. Arba galite šių priedų nedėti visai.




admin · 2021-03-13 06:00 · 411 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt