INGREDIENTAI: Kremui:
800 gramų kreminės varškės
500 gramų braškių
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
6 šaukštai vandens
3 šaukštai želatinos
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
115 gramų miltų
100 gramų cukraus
1.5 šaukšto aliejaus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
Tešlai:
170 gramų cukraus
160 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
95 mililitrai aliejaus
90 gramų šaldytų špinatų
1 vienetas citrinų (reikės sulčių)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
šiek tiek druskos
Sirupui:
50 mililitrų vandens
3 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmąjam biskvitui kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumu. Plakant supilame aliejų ir persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir kepame 180 C laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Iškepus išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti.
2.
Antrąjam biskvitui (tešlai) špinatus atšildome šilto vandens vonelėje. Sudedame į elektrinį smulkintuvą, užpilame aliejumi ir citrinos sultimis ir gerai išplakame iki vientisos masės. Kiaušinius su cukrumi išplakame iki baltų putų, į kiaušinių masę supilame špinatų "kokteilį" ir gerai išmaišome. Suberiame miltus, sumaišytus su druska ir kepimo milteliais. Viską permaišome iki vientisos masės, dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir kepame 180 C laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.
3.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame 20 minučių išbrinkti. Po to pakaitiname, kad visiškai ištirptų ir paliekame atvėsti. Kremui labai gerai išplakame grietinėlę, tada po šaukštą sudedame "Rududu" bei kreminę varškę. Plona srovele supilame želatiną ir gerai išmaišome.
4.
Į tortinę dedame pirmąjį biskvitą, jį sulaistome cukraus sirupu, pagamintu iš verdančiame vandenyje ištirpinto cukraus. Dedame šiek tiek kremo ant biskvito, aplink jį sustatome perpjautas braškes. Dedame dar kremo, sluoksnį braškių ir ant viršaus žaliąjį biskvitą. Jis turi būti mažesnis už pirmąjį, įsistatyti tarp braškių sienelės.
5.
Ant žaliojo biskvito sudedame likusį kremą, kad jo patektų į visus tarpelius tarp braškių. Nakčiai paliekame tortą šaldytuve, kad sustingtų. Puošiame šviežiomis braškėmis ir žaliojo biskvito trupiniais.