TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Andriejus Saugardas Dovainė Andrius Saugirdas Saugirdė
Greitas medaus tortas su grietininiu kremu ir uogomis
Greitas medaus tortas

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Biskvitui:
300 gramų miltų
170 gramų cukraus
150 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
100 gramų medaus
1 šaukštelis sodos (kepimo milteliai netinka)
šiek tiek druskos
Kremui:
800 gramų grietinės (riebios)
180 gramų aviečių (tinka ir šaldytos, galima keisti kitomis uogomi)
pagal skonį vanilės
pagal skonį citrinos žievelės
pagal skonį cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į nedidelį puodą įdėti sviestą, medų, suberti druską, cukrų ir maišant pakaitinti ant mažos ugnies iki vientisos masės. Kai masė bus vientisa, suberti sodą, gerai išmaišyti ir nuimti nuo viryklės.

2.
Atvėsinti masę iki kambario temperatūros, tada įmušti kiaušinius ir gerai išplakti. Galiausiai suberti persijotus miltus ir išmaišyti tešlą.

3.
40x30 centimetrų dydžio kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, šaukštu sudėti pusę paruoštos tešlos ir ją tolygiai išlyginti po visą formą. Kepti 190 C laipsnių orkaitėje apie 7-10 minučių.

4.
Dar karštą lakštą supjaustyti į tris vienodus stačiakampius (žr. nuotraukoj), apijaustytus likučius palikti trupiniams. Taip pat iškepti ir antrą lakštą.

5.
Kremui grietinę išplakti su cukrumi, vanile ir citrinos žievele. Avietes nuplauti, nusausinti.

6.
Padėklą ar lėkštę per vidurį sutepti šaukštu kremo, dėti 1 lakštą, sutepti kremu, ant jo sudėti avietes, po to vėl lakštą, vėl kremo, vėl avietes ir t.t. Viršų ir šonus taip pat sutepti kremu, pabarstyti trupiniais. Palikti tortą šaldytuve 5-6 valandoms arba visai nakčiai.




admin · 2021-03-12 06:00 · 333 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt