INGREDIENTAI: 500 gramų jautienos faršo (neriebaus)
500 gramų kiaulienos faršo (neriebaus)
1 stiklinė čederio sūrio (smulkiai tarkuoto)
2 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės pieno
1 vienetas žaliosios paprikos (didelės)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (didelio)
5 šaukštai maltų džiūvėsėlių (arba 2 - 3 riekių džiovinto batono)
4 skiltelės česnako
1 šaukštas garstyčių
1 šaukštas tabasko padažo (ar kito aštraus, skysto padažo)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
Padažui:
0.5 stiklinės pomidorų padažo
3 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštelis baltojo vyno acto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūną nulupamne, susmulkiname. Papriką taip pat susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus. Sudedame susmulkintą svogūną ir papriką. Kepame and vidutinės ugnies, kol suminkštėja. Po to suberiame susmulkintus česnakus ir dar pakepiname pora minučių. Paliekame atvėsti.
2.
Viename inde gerai išmaišome mėsą su kiaušiniais, džiūvėsėliais, prieskoniais, aštriu padažu, garstyčiomis, pienu ir sūriu. Įmaišome atvėsusias daržoves.
3.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
4.
Viename inde sumaišome pomidorų padažą, cukrų ir vyno actą. Maišome, kol nelieka cukraus gumulėlių.
5.
Kepimo formą, kurioje kepsite netikrą zuikį, ištepkite sviestu ar aliejumi. Aš kepiau keturkampėje kepimo formoje su aukštesniais kraštais. Iš mėsos suformuojame pailgą apvalų netikrą zuikį, viršų aptepame padažu.
6.
Kepame įkaitintoje orkaitėje 1 h 10 min. Po to išjungiame orkaitės kaitrą ir dar paliekame 10 min pastovėti orkaitėje.