TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-30 07:43
Tradicinė braškių uogienė "Kaip pas močiutę"
Močiutės braškių uogienė



INGREDIENTAI:
1 kilogramas braškių
1 kilogramas cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Braškes švariai nuplaukite, nusausinkite ir nuskabykite kotelius.

2.
Braškes sudėkite į puodą, kuriame virsite uogienę. Užpilkite cukrumi ir palikite pastovėti per naktį, kad atsirastų skysčio.

3.
Puodą su braškėmis dėkite ant viryklės. Kaitinkite ant vidutinės ugnies iki užvirimo. Užvirus virkite 5 minutes. Virimo metu vis nugriebkite susidarančias putas, galite labai lengvai pamaišyti mediniu šaukštu. Tada nuimkite puodą nuo ugnies, luktelkite kol šiek tiek atvės, o tada puodą uždenkite švariu audiniu ar rankšluosčiu ir palikite visiškai atvėsti.

4.
Tada uogienę vėl dėkite ant viryklės ir kaitinkite iki užvirimo. Virkite 5 minutes ir palikite visiškai atvėsti.

5.
Tada puodą su braškėmis vėl dėkite ant viryklės, kaitinkite iki užvirimo ir virkite 5 minutes. Tačiau atvėsti nebepalikite.

6.
Karštą braškių uogienę supilstykite į švarius, iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukite švariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais.


Patarimai:

Iš šio kiekio ingredientų pagaminsite apie 1.8 litro uogienės.


Virimas per keletą kartų suteikia braškių uogienei nuostabios tekstūros - braškės išlieka tvirtos ir be galo skanios. Aišku, jeigu skubate, galite gaminimą trumpinti - užpylę braškes cukrumi jas palikite pastovėti per naktį ar net šiek tiek ilgiau (tas padės atsirasti sulčių, o pačios braškės susicukruos, išliks tvirtėsnės verdant), užkaitskite ir nuo užvirimo pavirkite 10-15 minučių, o tada supilstykite į stiklainiukus. Taip išvirus braškės formą išlaikys šiek tiek mažiau, bet uogienė vis tiek bus labai skani.


Jeigu išvirusi uogienė atrodo per skysta (nutinka, jeigu braškės vandeningesnės ar rinktos po lietaus), sirupą nupilkite į atskirą puodą ir pakaitinkite, kad skysčio perteklius nugaruotų. Nugarinktą sirupą grąžinkite į puodą su braškėmis. Arba galite sirupo perteklių supilstyti į atskirus stiklainius ir turėti dar vieną gardumyną žiemąi.




admin · 2021-03-11 12:00 · 228 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt