INGREDIENTAI: 300 gramų grietinės
300 gramų braškių (naudojau atitirpintas šaldytas)
200 gramų cukraus
80 mililitrų vandens
80 mililitrų pieno
20 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į pieną įbėriau 10 g želatinos, palikau 15 min, kad išbrinktų.
2.
Į vandenį taip pat įbėriau 10 g želatinos ir palikau 15 min.
3.
Piene išbrinkusią želatiną reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su išbrinkusia želatina uždėjau ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinau (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikau atvėsti iki kambario temperatūros. Tą patį pakartojau su vandenyje išbrinkusia želatina.
4.
Į grietinę bėriau 100 g cukraus, išmaišiau. Maišant, po truputį supyliau atvėsusią piene ištirpintą želatiną, gerai išmaišiau.
5.
Grietinės masę padalinau į formeles ir palikau šaldytuve stingti.
6.
Plakiklyje braškes suplakiau su 100 g cukraus.
7.
Į braškių masę, maišant, po truputį supyliau atvėsusią vandenyje ištirpintą želatiną, gerai išmaišiau.
8.
Šiek tiek braškių masės palikau papuošimui, o likusią padalinau į formeles ant sustingusio grietinės sluoksnio. Palikau šaldytuve stingti.
9.
Kai sustingo, ištraukiau iš formelių ir į kiekvieno deserto vidurį įpyliau braškių masės. Palikau sustingti. Papuošiau.