TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Andriejus Saugardas Dovainė Andrius Saugirdas Saugirdė
Labai skanus morenginis tortas "Pavlova" su grietinėlės kremu
Morenginis tortas Pavlova su grietinėlės kremu

Porcijų skaičius: 7


INGREDIENTAI:
Morengui:
6 vienetai kiaušinių baltymų
200 gramų cukraus
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštelis vyno acto
Kremui:
600 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 145° C. Kepimo popieriuje nupieškite 20 cm skersmens apskritimą. Popierių apverskite ir uždėkite ant kepimo skardos.

2.
Supilkite baltymus į plakimo indą ir trumpai paplakite, kol pasidarys lengvos putos. Palengva suberkite cukrų, vis plakdamos masę. Pabaigoje maišydamos įpilkite acto ir įberkite krakmolo. Tešla turi būti standi, blizganti.

3.
Baltymų tešlos trečdalį dėkite ant kepimo popieriaus, išlyginkite masę apskritime, pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 minučių. Po to sumažinkite kaitrą iki 110 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių. Taip iškepkite 3 lakštus. Išjunkite orkaitę, praverkite dureles ir atvėsinkite morengą orkaitėje.

4.
Išplakite grietinėlę su cukraus pudra, akylai stebėdamos, kad neperplaktumėte, įpilkite šviežių citrinos sulčių. Ant baltyminio pagrindo sudėkite grietinėlę, ant jos – uogas. Patiekite is karto.




admin · 2021-03-11 00:00 · 898 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt