INGREDIENTAI: 300 g jautienos (ar kiaulienos nugarinės)
20 g želatinos
200 g morkų
100 g svogūnų
2 kiaušiniai (virti)
Lauro lapų
Pipirų žirnelių
Druskos
Petražolių
1 saujelė spanguolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į puodą įpilti 1 litrą vandens, sudėti, morkas, mėsą ir svogūną. Virti 1 valandą. Po 15 minučių įdėti lauro lapų, pipirų, druskos. Želatiną suberti į dubenėlį ir užpilti 150 ml vandens. Palikti brinkti tiek laiko, kiek nurodyta ant pakuotės. Sultinio, kur virė mėsa, morkos ir svogūnas, neišpilti. Į 500 ml šios sultinio įmaišyti želatiną ir kaitinti ant ugnies, kol ištirps, bet neužvirti. Kiaušinių baltymus, jautieną ir morkas supjaustyti kubeliais. Sumaišyti. Į šaldymo formeles įdėti po kelis lapelius petražolių, spanguolių, berti morkų, kiaušinių ir jautienos kubelių. Užpilti sultiniu ir dėti į šaldytuvą 5-7 valandoms. Skanaus :)