INGREDIENTAI: 275 gramai varškės (sausos, birios)
1 vienetas obuolių (vidutinio)
1 vienetas kiaušinių (didelio)
3 šaukštai avižinių dribsnių (smulkių, apytikriai)
1 šlakelis citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį cukraus (ar kito saldiklio)
pagal skonį vanilės
pagal skonį cinamono
pagal poreikį kvietinių miltų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį dėti varškę ir sutrinti šakute. Įmušti kiaušinį, įberti vanilės, cinamono, druskos, cukraus, avižinius dribsnius ir išmaišyti.
2.
Obuolį nulupti, sutarkuoti ir apšlakstyti citrinos sultimis, kad nepatamsėtų, suberti į dubenį su varške. Viską gerai permaišyti ir palikti apie 30 minučių pastovėti iki kol avižiniai dribsniai išbrinks. Jei turite laiko, galite šaldytuve palaikyti ir ilgiau.
3.
Stalą pabarstyti miltais, rankas padrėkinti, imti nedidelį kiekį varškės ir formuoti nedidelius apvalius varškėčius.
4.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti varškėčius ir kepti ant vidutinės ugnies po kelias minutes iš abiejų pusių.
5.
Patiekti su grietine ar kuo mėgstate.