INGREDIENTAI: 300 gramų avinžirnių
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 vienetas citrinų (sulčių)
1.5 šaukšto sezamų pastos tahini
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio malto kumino
0.5 gramo čili dribsnių
0.5 šaukštelio maltos kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Avinžirnius užmerkti iš vakaro. Virti apie 20 min. Atvėsinti. Kai atvės, nuimti luobelę (nebūtina), humusas bus labiau kreminės konsistencijos. Palikti šiek tiek skysčio nuo avinžirnių, tam kad koreguoti tirštumą.
2.
Į trintuvą sudėti avinžirnius, sezamų pastą, įspausti citrinų sulčių, supilti aliejų, suberti prieskonius ir viską sutrinti iki vientisos konsistencijos masės. Jei reikia, skonį ir prieskonius reguliuoti pagal save.
Patarimai:
•
Galima naudoti ir konservuotus avinžirnius.
•
Sezamo pasta labai paprasta pasidaryti patiems. Apie 200 g sezamo sėklų vos vos pakepti 5-7 min ant vidutinės ugnies. Sutrinti elektriniu trintuvu sezamo sėklas su maždaug 2 šaukštais aliejaus ir žiupsneliu druskos iki norimos konsistencijos masės.