TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Tarptautinė kovos su triukšmu diena Pasaulinė intelektinės nuosavybės diena Tarptautinė Černobylio avarijos aukų atminimo diena
Keksiukai su varške, braškėmis ir baltu šokoladu
Keksiukai su varške, braškėmis ir baltu šokoladu

Porcijų skaičius: 15


INGREDIENTAI:
Tešlai:
200 gramų varškės
200 gramų miltų
200 mililitrų braškių
180 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
50 gramų balto šokolado
2 šaukštai grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
200 gramų maskarponės sūrio
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus
1 saujelė braškių
2 vienetai mėtų šakelių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius su cukrumi išsukame iki purios masės. Sviestą ištirpiname ir atvėsiname. Į kiaušinių masę sudedame grietinę, supilame sviestą. Masę gerai išplakame. Suberiame varškę, įsijojame miltus su kepimo milteliais. Tešlą išmaišome. Šokoladą susmulkiname iki mažų gabalėlių. Braškes nuplauname, nuskabome lapelius ir pasmulkiname. Šokoladą ir braškes įmaišome į tešlą.

2.
Masę pilame į keksiukų formeles ir pašauname į iš anksto įkaitintą iki 170 C laipsniš orkaitę. Kepame 25 min.

3.
Keksiukus atvėsiname ir puošiame sūrio kepuraite ir uogomis. Grietinėlę išplakame iki standžių putų, dedame į šaldytuvą. Maskarponę išmaišome su cukrumi ir citrinų sultimis, įmaišome grietinėlę. Sūrio kremą dedame į konditerinį maišelį ir formuojame kepuraitę. Papuošiame uogomis ir mėtos lapeliu.




admin · 2021-03-05 00:00 · 264 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt