TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-04-24 04:40
Šviežių bulvių ir cukinijų plokštainis
Šviežių bulvių ir cukinijų plokštainis

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių
300 gramų cukinijų
1 vienetas svogūnų
20 gramų sviesto
250 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
1 lapelis lauro lapų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūną smulkiai supjaustau.

2.
Keptuvėje ant nedidelės kaitros ištirpinu sviestą, kepinu svogūnus, kol suminkštėja, bet kad neapskrustų. Karu kepinu lauro lapelį.

3.
Kol svogūnai, kepa smulkia tarka sutarkuoju bulves, cukiniją, įmušu kiaušinį, beriu druskos, pipirų ir gerai išmaišau.

4.
Į svogūnus pilu pieną, padidinu kaitrą ir užvirinu. Išimu lauro lapelį (nekepu plokštainyje, nes man asmeniškai nepatinka taip) ir karštą pieną pilu į bulvių ir cukinijų masę. Išmaišau.

5.
Bulvių - cukinijų masę pilu į sviestu išteptą, džiūvėsėliais pabarstytą formą (galima tepti riebalai arba ištiesti kepimo popieriumi).

6.
Kepu iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1-1,5 val., priklausomai nuo to, kokio dydžio kepimo formą naudoju.

7.
Valgėme su kepintų lašinukų, svogūnų, pievagrybių, grietinės, pieno padažu.


Patarimai:

Naudojant jauną cukiniją, ją galima tarkuoti visą, jei naudosite didesnę - nulupkite ir išpjaukite sėklas.




admin · 2021-03-04 15:00 · 252 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt