TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Sūrio tortas su traškiu pagrindu
Sūrio tortas su traškiu pagrindu

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
20 vienetų duoniukų (naudojome Finn Crisp Original)
100 gramų sviesto
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
2 šaukšteliai cinamono
Kremui:
500 gramų varškės
400 gramų tepamo sūrelio
3 vienetai kiaušinių
100 mililitrų cukraus pudros
1 vienetas citrinų
1 šaukštas bulvių krakmolo

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kepimo formos (patogiausia naudoti nusegamais kraštais) dugną išklokite kepimo popieriumi.

2.
Plastikiniame maišelyje, naudodamiesi kočėlu, susmulkinkite duoniukus ir suberkite juos į indą. Kartu berkite vanilinį cukrų, cinamoną.

3.
Sviestą ištirpinkite, išmaišykite su trupintais duoniukais. Gautą masę suberkite į kepimo formą ir, stipriai spausdami, suformuokite pyrago pagrindą ir kraštelius.

4.
Varškę kruopščiai išmaišykite su sūreliu, cukraus pudra, krakmolu, kiaušiniais, įspauskite citrinos sultis, įtarkuokite citrinos žievelę. Supilkite ant duoniukų pagrindo.

5.
Kepkite iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apatinėje lentynėlėje 45 minutes. Tortą palikite visiškai atvėsti.

6.
Tortas skanus ir vienas, bet galima papuošti plakta grietinėle, cukraus pudros glaistu (citrinos sultis išmaišyti su cukraus pudra) ir uogomis. Puikiai padirbėta! Dabar metas ragauti…




admin · 2021-03-02 12:00 · 355 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt