TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Andriejus Saugardas Dovainė Andrius Saugirdas Saugirdė
Sveiki naminiai guminukai - natūraliai saldūs

Porcijų skaičius: 20


INGREDIENTAI:
100 gramų uogų (tiks bet kokios mėgstamos)
50 mililitrų vandens (arba tiek, kad galutinės masės būtų 150 ml)
šiek tiek kokosų sirupo (arba bet kokio mėgstamo saldiklio)
1 šaukštelis agar agaro

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Uogas sutrinti elektriniu trintuvu. Jeigu uogos turi sėklyčių arba kietų žievelių, tyrę perkošti per sietelį.

2.
Uogų tyrę sumaišyti su vandeniu (galutinis masės kiekis turi būti 150 ml) ir dėti į prikaistuvį. Jeigu norisi saldžiau, įdėti pagal skonį kokosų sirupo (arba kito saldiklio).

3.
Maišant užvirinti, kol atsiranda pirmieji burbuliukai ir suberti agar agarą, išmaišyti ir pavirti ant silpnos kaitros apie minutę. Nuolat maišykite.

4.
Karštą tyrę supilstyti į silikonines formeles.

5.
Leisti atvėsti ir sustingti kambario temperatūroje, užtruks apie 20 min.

6.
Guminukus laikyti sandariame indelyje, geriausia šaldytuve (bet jie gerai laikosi ir kambario temperatūroje).


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.


Kuo tirštesnė masė, tuo ilgiau stingsta. Guminukus galima dėti stingti šaldytuve - bus šiek tiek greičiau.


Vietoje vandens tyrę galima skiesti kokosų pienu (arba grietinėle) - guminukai bus kremiškesni.


Vietoje uogų tinka ir sultingi vaisiai, pvz. mangai. Taip pat trintas uogas galima keisti sultimis - ne tik vaisių, bet ir daržovių, tarkim burokėlių. :)


Jeigu neturite šviežių uogų - naudokite atitirpintas šaldytas.


Guminukams formuoti naudokite silikonines sausainių ar ledukų formeles. O jeigu planuojate gaminti guminukus dažniau, tokias žaismingas formeles kaip mano nebrangiai parsisiųskite iš AliExpress parduotuvės.


Šių guminukų tekstūra šiek tiek skiriasi nuo gaminamų su želatina (kaip pvz. šiame recepte), tačiau jie daug geriau laikosi kambario temperatūroje negu želatininiai guminukai.




admin · 2021-03-02 06:00 · 377 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt