INGREDIENTAI: Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
110 gramų miltų
110 gramų morkų (smulkiai tarkuotų)
100 gramų cukraus
1 šaukštas aliejaus (ar tirpinto sviesto)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis imbiero (tarkuoto)
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
50 gramų cukraus
0.5 vieneto vanilės ankšties
Įdarui:
1 sauja graikinių riešutų
1 sauja džiovintų slyvų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dubenyje išsukti kiaušinius su cukrumi. Suberti prieskonius, supilti aliejų, permaišyti. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišyti. Galiausiai suberti morkas, permaišyti.
2.
Tešlą paskleisti ant kepimo popieriaus lapo maždaug 25x40 cm. dydžio.
3.
Kepti 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 12 min. Mediniu pagaliuku patikriname centrą, ar iškepė – jei pagaliukas sausas, reiškia taip. Neperkepti, nes vyniojant gali trūkinėti.
4.
Pyragą išversti ant rankšluosčio pabarstyto cukraus pudra ir susukti į ritinėlį. Leisti atvėsti.
5.
Maskarponę išsukti su cukrumi, pagardinti iš vanilės išskobtomis sėklomis.
6.
Išvynioti tešlos ritinėlį. Aptepti paruoštu kremu, apiberti džiovintomis slyvomis, graikiniais riešutais. Riešutus galima lengvai patrupinti pirštais.
7.
Standžiai susukti vyniotinį. Apsukti maistine plėvele arba kepimo popieriumi ir porai valandų padėti šaltai.
8.
Pateikti supjaustytą riekelėmis.