TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Mielinė pynutė su Rududu pertepimu
Pynutė su rududu



INGREDIENTAI:
Tešlai:
530 gramų miltų
330 mililitrų pieno
30 gramų sviesto (minkšto)
25 gramai šlapių mielių
2 šaukštai cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu arba naminio)
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
šiek tiek perlinio cukraus (pabarstymui)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į pieną suberti cukrų, druską, sudėti mieles, sviestą ir išmaišyti. Suberti miltus ir užminkyti tešlą. Palikti tešlą 20 minučių šiltai ir dar kartą perminkyti. Tada palikti dar 30 minučių, kad pakiltų.

2.
Iš pakilusios tešlos iškočioti didelį lakštą, jį aptepti rududu ir tvirtai susukti. Susukus rankomis šiek tiek paspausti, kad kremas gerai sukibtų su tešla.

3.
Tešlos ritinį perpjauti išilgai į dvi dalis. Dalys supinamos į pynutę. Stengtis pinti taip, kad pjūvio vietos būtų į virštų.

4.
Dar pusvalandį leisti pakilti, tada lengvai aptepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti perliniu cukrumi. Kepti 180 C orkaitėje apie 30 - 50 minučių, priklauso nuo pynutės svorio. Ar iškepė, galima patikrinti dantų krapštuku.




admin · 2021-02-25 15:00 · 346 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt