INGREDIENTAI: 250 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
170 gramų sviesto
170 gramų cukraus
150 gramų razinų
100 gramų šokolado (papuošimui)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Razinas užpilame karštu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Nupylus vandenį jas gerai nusausiname.
2.
Orkaitę įkaitiname iki 160 C laipsnių.
3.
Sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Po vieną mušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Beriame druską, razinas ir gerai išmaišome.
4.
Beriame miltus, kepimo miltelius. Viską išmaišome. Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą kekso formą. Kad kepamo kekso plutelė gražiai ir tolygiai įplyštų, prabraukiam drėgnu įrankiu kekso viduryje, kad susidarytų griovelis.
5.
Kepame apie 1 valandą, kol gražiai paruduoja ir tikriname su mediniu pagaliuku, ar iškepė. Kuo forma aukštesnė ir siauresnė, tuo keksas ilgiau keps.
6.
Papuošimui ištirpiname šokoladą ir juo puošiame keksą kartu su turimais pabarstukais ar guminukais.