INGREDIENTAI: 60 gramų miltų (kvietiniai, rūpaus malimo)
60 gramų avižinių dribsnių
60 gramų saulėgrąžų
1 šaukštelis aguonų
1 šaukštelis linų sėmenų
20 gramų sezamo
1 šaukštelis druskos
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
250 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Visus produktus sudėti į dubenį ir sumaišius palikti 20 min pastovėti.
2.
Masę, kuri bus gan skysta, paskleisti plonai ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašauti į įkaitintą iki 170°C orkaitę.
3.
Po 10-12 min kepimo būtina susipjaustyti norimo dydžio gabaliukais, nes vėliau jau neišeis!
4.
Dėti atgal ir kepti toliau 30-40 min. iki norimo rudumo bei traškumo.