INGREDIENTAI: 5 kiaušinių
125 g cukraus
125 g miltų
Žiupsnelis druskos
Šlakelio citrinos sulčių
1 a. š. kepimo miltelių
Trupučio citrinos žievelių, nutarkuotų
0, 5 l uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Įkaitinkite Iki 200 °C temperatūros orkaitę. 2. Citrinų sultimis pagardintus baltymus šiek tiek paplakite. Paskui suberkite pusę cukraus kiekio ir išplakite iki standžių putų. 2. Kiaušinių trynius su likusiu cukrumi, žiupsneliu druskos ir nutarkuotomis citrinų žievelėmis plakite apie 8 minutes, kol cukrus visiškai ištirps, o masė kelis kartus padidės. 3. Šiek tiek baltymų masės, labai atsargiai, sumaišykite su tryniais, po šaukštą suberkite persijotus miltus, įmaišykite likusius baltymus. 4. Tešlą labai atsargiai krėskite į sviestu pateptą kepimo formą, taip pat atsargiai, neteliūskuodama į šonus, statykite į iki 180 °C sumažintos temperatūros orkaitę ir kepkite apie 35 minutes, nevarstant durelių. 5. Palikite kambario temperatūroje, kad atvėstų. 6. Biskvitą perpjaukite per pusę, aptepkite uogiene ir supjaustykite vidutinio dydžio pyragaičiais.