INGREDIENTAI: 300 gramų kvietinių miltų (+uogoms apvolioti)
4 vienetai kiaušinių
200 gramų serbentų (raudonųjų ir juodųjų)
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
200 gramų cukraus
200 gramų varškės
100 mililitrų gazuotas mineralinis vanduo
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi, kol masė taps puri. Po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Suberiame varškę, vanilinį cukrų. Išmaišome. Supilame mineralinį vandenį. Įsisijojame miltus su kepimo milteliais.
2.
Serbentus nuplauname, nusausiname ir apvoliojame miltuose.
3.
Į keksiukų formeles dedame tešlos, beriame serbentų, ant viršaus uždedame vėl tešlos, pabarstome serbentais. Tešla turėtų užimti ne daugiau 2/3 formelės tūrio.
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minutes.