INGREDIENTAI: 500 gramų kalakutienos filė
300 gramų moliūgų (be žievės ir sėklų)
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (1 skardinės)
400 gramų konservuotų pupelių (sviestinių, 1 skardinės)
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
1 šaukštas pomidorų pastos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
1 šlakelis aliejaus (kepimui)
Patiekiant:
1 žiupsnelis čili dribsnių
pagal poreikį petražolių (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kalakutienos filė supjaustome juostelėmis. Pabarstome druska, pipirais.
2.
Troškintuve įkaitiname aliejų ir apkepame mėsos juosteles, kol jos gražiai apskrus.
3.
Svogūną ir česnaką nulupame ir supjaustome smulkiais gabalėliais. Suberiame į keptuvę ir pakepiname kartu su mėsa.
4.
Moliūgą supjaustome nedideliais kubeliais. Į troškintuvą su mėsa sudedame moliūgą, pomidorų pastą, konservuotus pomidorus, pupeles. Pabarstome druska. Troškiname apie 20 min. Pagardiname smulkintomis petražolėmis ir čili dribsniais.