INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulienos faršo (ar kitokios mėsos)
2 riekės juodos duonos
1 stiklinė maltų džiūvėsėlių
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų pieno
0.5 vieneto svogūnų
1 skiltelė česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia nupjaustykite duonos plutelę, o minkštimą susmulkinkite ir užpilkite pienu 5 minutėms. Į faršą įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite išmirkytą nuspaustą duoną, smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, įberkite druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite, ir dar šiek tiek faršą gerai išdaužykite (kelis kartus smarkiai meskite į dubenį).
2.
Iš paruošto faršo formuokite pailgus, ovalios formos, maždaug 1 cm storio šnicelius. Man išėjo 5 šniceliai.
3.
Kiekvieną šnicelį pamirkykite kiaušinio plakinyje (įberkite žiupsnelį druskos), pavoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
4.
Šnicelį patiekite su baltu padažu: keptuvėje išlydykite gabalėlį sviesto, įdėkite šaukštelį miltų, kai pakepa, suberkite sutrupintą sultinio kubelį, supilkite stiklinę pieno, išmaišykite, įdėkite truputį grietinės ir krapų.