INGREDIENTAI: 5 vienetai obuolių
5 vienetai kiaušinių
1 stiklinė cukraus
12 šaukštų aliejaus
5 šaukštai miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
pagal poreikį cukraus pudros (pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, kol masė patrigubės ir pabals. Įpilame aliejų. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Tešlą gerai išmaišome.
2.
Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome skiltelėmis. Įmaišome į pyrago tešlą.
3.
Masę pilame į kepimo formą ir pašauname kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min. Iškepusį pyragą atvėsiname ir pabarstome cukraus pudra.