INGREDIENTAI: 4 vienetai pomidorų (vidutinio dydžio)
1 vienetas serano pipirai (nedidelio, šviežio)
1 sauja kalendros (susmulkintos)
1/4 vieneto svogūnų (vidutinio dydžio)
1 skiltelė česnako (didelės)
3 šaukštai saulėgrąžų aliejaus (ar alyvuogių aliejaus)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Nupjauname serano pipiro stiebelį. Nulupame svogūną ir česnaką. Pomidorus supjaustome gabalėliais.
2.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ant didelės ugnies. Sudedame pomidorus ir serano pipirą. Daržoves kepiname, kol šios gražiai apskrunda ir šiek tiek suminkštėja.
3.
Apkepusias daržoves sudedame į elektrinį plaktuvą ar trintuvą kartu su svogūnu ir česnaku. Sutriname iki tyrė masės. Supilame atgal į keptuvę su tuo pačiu aliejumi, kuriame kepė daržovės. Padažą pagardiname susmulkinta kalendra ir druska pagal skonį. Padažą kaitiname ant vidutinės ugnies maždaug 5 minutes, vis pamaišant, po to paliekame visiškai atvėsti. Padažas labai gardus su tortilijų traškučiais ar suktinukais.
Patarimai:
•
Padažui labai tinka sunaudoti sunokusius, minkštesnius pomidorus.