INGREDIENTAI: 8 vienetai bulvių (virtų su lupenomis)
500 gramų faršo (bet kokio mėgstamo)
200 gramų sūrio (tarkuoto)
2 vienetai pomidorų
1 vienetas rausvųjų svogūnų (tinka ir paprasti)
50 gramų pomidorų padažo
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis prieskonių mėsai
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves nulupti ir supjaustyti griežinėliais.
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti maltą mėsą su smulkintu svogūnu ir česnaku. Nuolat maišyti, kad mėsa nesukeptų gabalais ir visa apkeptų, sudėti pomidorų padažą, prieskonius.
3.
Į kepimo formą dėti sluoksnį bulvių, tuomet mėsos, vėl bulvių ir t.t., kol baigsis bulvės ir mėsa. Į formą įpilti truputį vandens, kad vandens būtų šiek tiek mažiau nei iki pusės (kad kepant neperdžiūtų). Ant viršaus dėti riekelėmis pjaustytus pomidorus ir užberti sūrio.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.