TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Saturninas Daujotas Butvydė Saturnas
Pertrinta braškių uogienė
Pertrinta braškių uogienė

Porcijų skaičius: 1


INGREDIENTAI:
1 kilogramas braškių
350 gramų cukraus
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinų sulčių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Braškes atrinkite, pašalinkite kotelius su lapeliais, nuplaukite, išdžiovinkite. Šiai uogienei tiks ir prastesnės, pasitrynusios, skirtingo dydžio uogos.

2.
Uogas supjaustykite nedideliais gabaliukais, užpilkite citrinų sultimis ir cukrumi. Palikite pusvalandžiui, kad išsiskirtų sultys, kartas nuo karto permaišykite. Jeigu išsiskyrė mažai sulčių (jų turi būti maždaug tiek, kiek uogų), tai papildomai įpilkite šlakelį vandens.

3.
Kaitinkite ant vidutinės ugnies iki užvirimo, supilkite kaip konservantą veikiantį alyvuogių aliejų. Sumažinkite kaitrą, virkite 20 min., nugraibykite susidariusias putas.

4.
Uogienę nukelkite nuo ugnies, leiskite nusistovėti 10-15 min. ir pertrinkite maisto smulkintuvu ar per sietelį.

5.
Sutrintą uogienę supilkite į sterilius indelius, sandariai užsukite. Šią uogienę laikykite tik šaldytuve, kelis mėnesius.




admin · 2021-02-18 18:00 · 352 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt